Spoedgevallen

Heeft u extreme kiespijn, een afgebroken tand of een nabloeding na een behandeling? Dan is het belangrijk dat u snel wordt geholpen.

Neem contact op met ons in Utrecht door te bellen naar 030 2434837 Spoedgevallen zoals hevige pijn, uitgeslagen en afgebroken tanden en nabloedingen behandelen we binnen onze openingstijden. Buiten openingstijden verwijzen we u door naar de spoeddienst in Utrecht.

U bereikt onze spoed tandarts door contact op te nemen via onderstaande gegevens of door binnen te lopen in de praktijk.

Contact

Tandartspraktijk ASW
Amsterdamsestraatweg 544
5353 EN Utrecht

Openingstijden

Maandag 08:00 – 17:00 uur
Dinsdag 08:00 – 17:00 uur
Woensdag 08:00 – 17:00 uur
Donderdag 08:00 – 17:00 uur

*Wij hebben dagelijks pauze van 12:30 – 13:00 uur.

Mocht u ons telefonisch niet kunnen bereiken, stuur dan een e-mail naar tandartspraktijkasw@hotmail.com. Als onze reactie langer dan een uur op zich laat wachten, bel dan naar de spoeddienst 0900-8212230.

Wat is een spoedgeval?

Niet alle gebitsklachten en -problemen zien we als een spoedgeval. De spoed tandarts behandelt
bijvoorbeeld geen uitgevallen vullingen en losse (nood)kronen of -bruggen. Voor de behandeling hiervan
dient u een afspraak te maken.

De spoed tandarts voert behandelingen uit waarbij de klachten niet tot de volgende dag kunnen
wachten, zoals:

  • Ernstige, onhoudbare pijn
  • Uitgeslagen of afgebroken tanden, bijvoorbeeld na een ongeval
  • Nabloedingen na een tandartsbehandeling

Bij een uitgeslagen of afgebroken tand adviseren we om binnen twee uur bij de tandarts te zijn voor een
spoedbehandeling. Als het langer duurt, dan is de kans groot dat de tand niet meer terug te plaatsen is.

Twijfelt u of uw klachten door de spoed tandarts behandeld worden? Neem dan contact met ons op door
te bellen naar 030 – 2434837.

Bent u geen vaste patiënt van ons?

Tijdens kantooruren raden we aan om bij spoedgevallen contact op te nemen met uw eigen tandarts. De tandarts heeft direct toegang tot uw medische dossier, waardoor u snel te behandelen bent.

Als u geen vaste patiënt in onze praktijk bent en langskomt voor een spoedbehandeling, vergeet dan niet om het volgende mee te nemen:

  • een geldig identiteitsbewijs
  • een geldige pas van uw zorgverzekering
  • overige relevante medische documenten

Spoeddienst in de avonduren en het weekend

Buiten onze openingstijden verwijzen we u door naar de spoeddienst voor spoedgevallen. De spoeddienst is gevestigd in het Diaknosis ziekenhuis in Utrecht en bereikbaar via telefoonnummer 0900-8212230.

Als u naar de spoeddienst belt, dan moet u een aantal vragen beantwoorden. Op basis van uw antwoorden op deze vragen beoordelen zij of uw klachten inderdaad een spoedgeval zijn. Als u met spoed behandeld moet worden, dan verwijzen zij u door naar de spoed tandarts. In veel gevallen worden behandelingen bij de spoed tandarts voorgezet en afgerond door uw eigen tandarts.

Kosten en vergoeding

De kosten van spoedbehandelingen zijn afhankelijk van de vereiste handelingen. Mensen die geen vaste patiënt bij ons zijn, dienen de behandeling direct na afloop te betalen. Voor vaste patiënten sturen we de nota naar de zorgverzekeraar.

Een basisverzekering vergoedt geen kosten van spoedbehandelingen. U moet aanvullend verzekerd zijn om aanspraak te maken op een vergoeding van de kosten. Het is wel afhankelijk van uw polisvoorwaarden of u een vergoeding krijgt en hoe hoog deze is. Raadpleeg daarom uw zorgverzekeraar voorafgaand aan een behandeling. Zo voorkomt u onverwachte kosten.

Bel voor spoedhulp

Heeft u vragen of wilt u direct contact opnemen voor een spoedbehandeling? Bel dan naar 030-2434837. We geven u advies om uw klachten te verlichten en we bereiden alvast een behandelkamer voor, terwijl u naar de praktijk komt.